Tlf: 42 41 04 04 info@fysherning.dk

Bikefit

i Herning

Bikefitting

Bikefit hjælper dig med at sidde rigtigt på cyklen

Bikefit er for dig, som cykler meget – enten som professionel eller amatør. Bikefit-teknikken bruges til at tilpasse MTB eller racercykel, så den passer perfekt til din fysiologi og bevægelsesmønster.

Bikefit sørger for, at du sidder komfortabelt og i en effektiv position på cyklen, så du kan yde dit bedste og samtidig undgå skader.

Det er ikke blot din cykel der indstilles ved bikefitting. Vi får samtidig kigget på bl.a. benlængde, skævhed i bækkenet, muskelstyrke samt dine fødder og såler – alle vigtige faktorer.

Bedre position på cyklen med bikefit

Når du får udført Bikefit, så laves der justeringer af din cykel og indstiller af sadel og styr. Cyklens geometri ændres, ved at din styrlængde, sadelhøjde og -vinkel, pedaler og fodposition justeres og tilpasses så det passer præcis til dig.

Bikefit er vigtigt for ryttere på alle niveauer fra begyndere til professionelle og kan hjælpe med at forbedre ydeevnen, reducere smerter og skader og øge komforten på cyklen. Det anbefales at få en bikefit, hvis du har problemer med at få en behagelig og effektiv position på cyklen eller hvis du oplever smerter eller ubehag mens du cykler.

Bikefit kan være nyttigt for at hjælpe med følgende:

  • At finde en komfortabel og effektiv position på cyklen.
  • At reducere smerter og skader.
  • At forbedre ydeevnen.

Bikefitting i Herning

Du kan få foretaget Bikefit hos Fysioterapi og Sportsskade Center i Sundhedshuset Herning. Vi behandler ofte amatører og professionelle fra Herning, men tilbyder også Bikefit til ryttere fra Ikast, Brande og Sunds. Vi er specialiseret i sportsskader og genoptræning samt ryg- og skulder smerter. Vi har stort fokus på at skabe hurtige resultater, der virker på kort og lang sigt.

Vores klinik er beliggende i Sundhedshuset Herning i Lind. Masser af gratis parkering. Nem adgang til offentlig transport. Bybussen kører lige til døren.

Hvad er Bikefit?

Bikefit er en vigtig teknik, der bruges til at tilpasse en cykel til din helt unikke fysiske form og bevægelsesmønstre. Bikefit udføres for at forbedre din komfort og præstation på cyklen. Samtidigt forebygger du skader og ubehag, der kan opstå som følge af en utilpasset cykel eller udstyr.

En bikefit session involverer typisk en cykeltekniker, der ved hjælp af værktøjer og teknikker justerer forskellige dele på din cykel. Det kan være sadelhøjde, håndtagshøjde, pedalposition og fodpladeafstand. Der tages mål til af din benlængde, hoftestørrelse og andre fysiske karakteristika for at sikre en perfekt pasform. En bikefit session kan være særligt nyttig for dig, der lider af skader eller smerter i kroppen – eller hvis du bare vil forbedre din præstation på cyklen. 

Bikefit teknikkerne bruges til at justere cyklen til specifikke discipliner, såsom landevejscykling, triatlon eller mountainbiking. Derudover kan bikefit teknikkerne også bruges til at tilpasse cyklen efter dine præferencer og stil. Det kan være hvis du ønsker en mere oprejst- eller en mere aerodynamisk position.

Målet med bikefit er at sikre, at cyklen passer perfekt til dig og indstillet korrekt. På den måde opnår du den bedst mulige komfort og effekt på cyklen. 

Bikefitting Herning

Hvad laver en Bikefit-specialist?

En bikefit-specialist er en professionel med speciale i at tilpasse cykler til den enkelte rytters unikke fysiske form og bevægelsesmønstre. Vores Bikefit-specialister kan også hjælpe dig med at vælge den bedste cykel til dit individuelle behov og præferencer, samt vejlede i valg af udstyr og tilbehør, såsom sko, pedalsystemer og sadler.

Hos Fysioterapi og Sportsskadecenter i Herning har vores Bikefit-eksperter specialiseret sig i at kunne hjælpe dig med at forbedre præstationen på cyklen. Samtidigt med, at du undgår skader og gener imens du cykler.

BIKEFIT GIVER BEDRE KOMFORT PÅ CYKLEN

Bikefit hjælper med at sikre, at cyklen passer perfekt til din fysiske form og bevægelsesmønster.

Dette øger din komfort på cyklen, da en utilpasset cykel kan forårsage smerter og ubehag.

BIKEFIT GIVER BEDRE PRÆSTATIONER

Bikefit forbedrer din præstation på cyklen og effekt i pedalerne. En utilpasset cykel kan gøre det sværere at træde kraftigt.

Træder du forkert, fordi du sidder forkert på cyklen forstyrrer det din balance og koordination.

BIKEFIT FOREBYGGER ALVORLIGE SKADER

En utilpasset cykel øger risikoen gevaldigt for skader. Dette gælder især overbelastning af led eller muskler.

Bikefit hjælper med at undgå skader ved at sikre, at cyklen passer til din form og kropsbygning.

BIKEFIT GØR CYKELTUREN BEHAGELIG

Bikefit er med til at øge din nydelse ved at cykle. En utilpasset cykel kan gøre det ubehageligt og mindre motiverende at cykle.

Bikefit sørger for, at du som cykelrytter kan nyde turen, føle sig godt tilpas på cyklen og træde hårdt og effektivt.

profesionelle fysioteapeuter i Herning

Anmeldelser af klinikken

Camilla og Lars er begge to meget profesionelle fysioteapeuter. De giver en super god behandling med høj vægt på faglighed, engagement og service. Jeg kan varmt anbefale Fysioterapi & SportsskadeCenter.

Skrevet af Mette Vedel Eriksen

Fysioterapi & Sportsskade Center i Sundhedshuset Herning

Anmeldelser af klinikken

Har i en periode på godt 18 mdr haft en meget øm og til tider smertefuld hofte/hoftebøjer. Efter 6 behandlinger kan jeg ikke mærke nogen smerte, heller ikke under hård og vedvarende belastning. Der er ingen tvivl om at det er 2 yderst kompetente personer der driver stedet. Tak for hjælpen til Lars og Camilla

Skrevet af Dan M Nielsen

Bedste fysioterapeut i Herning, Ikast og Brande

Anmeldelser af klinikken

Lars har hjulpet mig med min skulder flere gange. Sørget for at et trælår kom hurtigere i orden, så jeg kunne komme på skiferie smile .. Fuld ud tilfreds smile

Skrevet af Marlene Vestergaard Sehested

Det siger vores patienter om os

Anmeldelser af klinikken

Lars formåede at behandle skader, som lægen havde sagt, at jeg skulle lære at leve med. Giver ham mine største anbefalinger.

Skrevet af Helle Østergaard

Anmeldelser af klinikken

Anmeldelser af klinikken

Hos Fysioterapi & SportsskadeCenter får du en professionel behandling og super god service.

Skrevet af Kasper Vedel Eriksen

Taknemmeligheden er stor!

Tak er et meget lille ord, når det omhandler, hvor glade Camilla og Lars fra Fysioterapi & Sportsskade Center er for deres kunders udtalelser. “Vi gør alt for at lytte grundigt til alle vores kunders behov og ønsker samtidig med at vi er professionelle i vores vurdering og behandling.” Det er en kæmpe fornøjelse at møde vores kunder i klinikken og hjælpe dem med at komme ovenpå igen.

Igen mange, mange tak! Fra Camilla og Lars

FAQ

Nogle af de spørgsmål vi ofte får omkring bikefitting

bikefit justering af cykelsko