Tlf: 42 41 04 04 info@fysherning.dk

Læs om træning her

Træning er en vigtig del af fysiologisk behandling. Vi lægger særligt fokus på at styrke og udvikle musklerne gennem træning. Hos fysioterapeut og sportskade Center sikre vi os, at du bliver helt klar igen.

Generelt om træning

Vi tilbyde træning til flere former for problemer i bevægeapparatet både individuel og på hold. Der startes løbende hold op, så er du interesseret i at vide mere om dette så kontakt os. Vi kan oplyse dig om hvornår de forskellige hold har opstart.

Træningen foregår i hold af 4 til 8 personer ledet af en fysioterapeut. Træningsprogrammet bliver tilrettelagt efter den enkeltes behov og funktionsniveau. Vi bestræber os på at skabe en god atmosfære med glad musik og plads til alle.

Træningsformer

Træningsform

GLA:D hold

GLA:D er et specifikt uddannelses-og træningstilbud til alle med symptomer på artrose(slidgigt) i knæ-, og hofteled.

Formålet med træningen

Formålet er gennem specifik træning og tilegnet viden at reducere smerter, forbedre funktionen og herigennem lette dagligdagen samt undgå eller udsætte en operation.

Træningen tilpasses den enkelte og foregår under fysioterapeutisk vejledning i 7 uger.

Patientundervisning

Patientundervisningen er et vigtigt element, hvor man lærer om artrosens kendetegn, risikofaktorer, symptomer, behandlingsmuligheder, træning og fysisk aktivitet, smerterhåndtering, hjælp til selvhjælp m.m.

Efter endt forløb fortsættes træningen på egen hånd fx i hjemmet eller på et fortsætter hold.

Træningsform

GLA:D fortsætter-hold

GLA:D FORTSÆTTER-HOLD er for dem som har været igennem et GLA:D forløb og bare gerne vil holde fast i den specifikke træning.

Træningen følger GLA:Ds træningskoncept.

Hvis du er interesseret i dette, så ring på 42410404 eller skriv en mail på camilla@fysherning.dk og få mere information.

Træningsform

GLA:D ryg

Hos Fysioterapi & Sportsskadecenter tilbyder vi GL:AD® Ryg til patienter med længerevarende eller tilbagevendende rygsmerter. GL:AD® Ryg er udviklet af forskere og behandlere på Syddansk Universitet.

Forløbet med GLA:D Ryg

Du har muligvis hørt om GLA:D® for hofte og knæ som består af et uddannelses- og træningsforløb for patienter med hofte- eller knæsmerter. GLA:D® Ryg er opbygget på samme måde for mennesker med rygsmerter. GLA:D® Ryg foregår på små hold på klinikken og består i:

  • Et indledende besøg hvor vi fastlægger dit startniveau for træning og drøfter dine mål
  • 2 gange undervisning om ryggen, smerter og hvad du selv kan gøre
  • 16 gange vejledt træning over 8 uger
  • Et afsluttende besøg hvor vi tester hvor meget du har forbedret dig og drøfter din videre plan
  • Indsamling af oplysninger om hvordan det går dig i et register for at blive klogere på rygsmerter og rygbehandling

GLA:D® Ryg hjælper dig gennem viden om rygsmerter, træning og øvelser.

Til træningen skal du have tøj på, du kan bevæge dig i, men du behøver ikke have specielt idrætstøj eller sko. Du kan have indendørs sko med eller træne i bare tæer.

Prisen for det samlede forløb er 2800 kr.

Hvis du ønsker at vide mere eller komme i gang med et GLA:D® Ryg forløb så er du velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.

Rygsmerter

Rygsmerter er noget de fleste mennesker oplever. Hos nogle er det lette, forbigående gener, mens andre er stærkt begrænsede i deres hverdag i årevis eller igen og igen.

Smerter opstår, når du bliver udsat for større belastningerne, end de ressourcer du har. Det handler både om fysisk belastning på led og muskler, din måde at bevæge dig på og om dine mentale belastninger i form af for eksempel træthed eller bekymringer.

Styrken af smerter hænger ikke særligt godt sammen med hvad der sker i ryggen. Smerter er en alarm, der forsøger at få os til at gøre noget, men ligesom en røgalarm ikke fortæller om der er røg fra et stearinlys eller en stor brand, fortæller smertealarmen ikke, hvad der er galt. Derfor kan det være svært at blive klog på sine smerter.

Vores og din opgave

Vores opgave

Vi underviser og vejleder dig ud fra et program, der er udviklet ved Syddansk Universitet, som vi målretter til dit behov. Du får en træningsdagbog med hjem med illustration af øvelserne. Din behandler sørger for at registrere undersøgelsesfund i GLA:D® Ryg registret.

Din opgave

For at få optimalt udbytte af forløbet anbefaler vi, at du så vidt muligt deltager hver gang. Vi opfordrer dig til gradvist at være mere fysisk aktiv, f.eks. gå flere ture, cykle på arbejde eller hvad vi bliver enige om, kunne være godt for dig. Du skal også være indstillet på, at træning muligvis vil forværre dine smerter en overgang.

Det er ufarligt, men naturligvis ubehageligt. Endeligt er det en del af forløbet, at du besvarer spørgeskemaer, når du starter GLA:D® Ryg og igen efter 3, 6 og 12 måneder, så du bidrager til en større viden om rygbesvær.

Træningsform

Knæholdet

Holdet henvender sig til alle patienter med knæproblemer f.eks. før/efter rekonstruktion af korsbånd, menisk-læsion, artoskopi (kikkertundersøgelse), hypermobilitet osv. Har du ankel-/fodproblemer kunne dette også været holdet for dig.​

Hvis du har yderligere spørgsmål om genoptræning, så kontakt os.

Fokus under træningen

I træningen er fokus på øget stabilitet, koordination/balance og styrke omkring knæet. Træningen tager udgangspunkt i dit niveau og behov.​

Inden opstart

Inden opstart laves der en individuel konsultation bestående af forundersøgelse af dit skadede knæ, opstart af træning samt funktionelle stabilitet- og styrketests. Disse tests gentages igen i slutningen af dit træningsforløb for at evaluere effekten af træningen.

Træningsform

Skiholdet

Med målrettet træning inden skiferien kan du reducerer risikoen for skader og gøre nydelsen på ski endnu større, fordi din krop kan klare mere end kun de to første dage på ski. Flere studier peger på, at størstedelen af de skader der sker på ski, opstår sidst på dagen, når skiløberen begynder at blive træt i musklerne.

Hos Fysioterapi & SportsskadeCenter har vi lavet et godt tilbud med målrettet træning der tager udgangspunkt i en faglig velfungerende principper om skadesforebyggelse.

Kontakt os og hør mere

Vi vil meget gerne hjælpe dig på vej og vejlede dig indenfor de forskellige behandlingsmetoder. Kontakt os i dag og få den rette vejledning.

Der er også mulighed for at sende sms-besked til klinikken, så vender vi tilbage hurtigst mulig. Send din sms til 42 41 04 04

Videoøvelser

Træning og øvelser kan sagtens foretages hjemme på stuegulvet og samtidig være effektivt for dig og din krop. Her har vi sammensat forskellige videoer, som kan hjælpe dig godt på vej hjemmefra.

Kontorøvelser

Tennisalbue

Rygøvelser

Foam Roller